Ondernemen |

Plattelandscoach helpt bij opvolging boerenbedrijf

Voor familie Veldhuisen uit Nigtevecht was het niet zozeer de vraag wie van de kinderen de boerderij zou gaan overnemen. Hun zoon stond namelijk al klaar in de startblokken. Hoe zorg je er dan voor dat ook de andere kinderen goed begrijpen hoe de opvolging wordt geregeld en welke keuzes daarbij worden gemaakt? Plattelandscoach Anja Luijkx begeleidt de familie bij de gesprekken over de toekomst van het bedrijf.

Bovendien was er nog het idee voor een eventueel zonnepark. Anja Luijkx sprak met de familie over deze twee onderwerpen. Ze is gesprekspartner en procesbegeleider. Op deze manier is iedereen meegenomen in de toekomstige bedrijfsoverdracht en is deze onderneming goed voorbereid op de toekomst.

Lees of bekijk meer ervaringen met de plattelandscoaches.

Bekijk het verhaal van de familie Veldhuisen in deze video:

Uitgeschreven tekst lezen

In deze video vertelt de familie Veldhuisen hoe plattelandscoach Anja Luijkx hun gesprekken over de bedrijfsopvolging en keuzes voor de toekomst begeleidt. 

Hulp van een plattelandscoach?

Heb jij ook vragen over de toekomst van agrarisch bedrijf? Zoek je naar manieren om je verdienmodel te verbeteren, heb je ideeën om te verbreden of wil je aan de slag met het saneren van asbest op je erf? Ook in 2022 kun je gebruik maken van een plattelandscoach. De deelnemende ondernemers zijn tevreden. De plattelandscoach krijgt van de deelnemers een 8,5 en maar liefst 94% van de deelnemers beveelt de plattelandscoaches aan!

Neem contact op