Ondernemen |

Plattelandscoach steunt agrariër bij overname of stoppen bedrijf

Wie neemt mijn boerenbedrijf over? Met deze vraag kun je flink worstelen. Plattelandscoach Dik Veefkind zit regelmatig met agrariërs aan tafel die hij emotioneel en praktisch ondersteunt bij bedrijfsovernames of -beëindiging. “Er is soms verdriet, teleurstelling of vertwijfeling in zo’n proces. Ik probeer daarin te ondersteunen.”

Dik Veefkind heeft jarenlange ervaring als coach en mediator en begeleidt agrarisch ondernemers in alle fasen van de bedrijfsvoering: “Bij agrarische coaching heb je twee kanten: de menselijke en de bedrijfsmatige kant. Voor mij ligt het zwaartepunt van een coachtraject vaak op de menselijke kant, in combinatie met dat waar de ondernemer op dat moment zakelijk voor staat. Dat kan zijn een uitbreiding in het verdienmodel, conflictbemiddeling, de overdracht naar de volgende generatie of bijvoorbeeld een bedrijfsbeëindiging.”

Wat betekent het als je geen bedrijfsopvolger hebt? Over deze lastige situatie heeft Dik dit ervaringsverhaal geschreven.

Wil jij ook eens in gesprek over jouw situatie? Lees meer over de werkwijze van Dik of bekijk deze video:

Uitgeschreven tekst lezen

Agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht kunnen gebruik maken van onafhankelijke Plattelandscoaches. Dik Veefkind stelt zich in deze video aan je voor.

Hulp van een Plattelandscoach

Wil jij eens met een onafhankelijke Plattelandscoach van de provincie Utrecht praten? Over persoonlijke dingen, nieuwe verdienmodellen of andere bedrijfsvragen. Alle coaches hebben ruime ervaring en ieder z’n eigen expertise.

Lees meer over de Plattelandscoaches of bel voor meer informatie: 030 – 237 07 00.