Dik Veefkind

Specialismen: onderlinge communicatie, bedrijfsontwikkeling, bedrijfsoverdracht, persoonlijke groei, stress- en burn-out problematiek en mediation

 

Dik Veefkind heeft jarenlange ervaring als coach en mediator en begeleidt agrarisch ondernemers in alle fasen van de bedrijfsvoering: “Bij agrarische coaching heb je twee kanten: de menselijke en de bedrijfsmatige kant. Voor mij ligt het zwaartepunt van een coachtraject vaak op de menselijke kant, in combinatie met dat waar de ondernemer op dat moment zakelijk voor staat. Dat kan zijn een uitbreiding in het verdienmodel, conflictbemiddeling, de overdracht naar de volgende generatie of bijvoorbeeld een bedrijfsbeëindiging. Als agrarisch coach speel ik een ondersteunende rol in het positief veranderproces van mijn cliënten.

Uitgeschreven tekst lezen

Agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht kunnen gebruik maken van onafhankelijke Plattelandscoaches. Dik Veefkind stelt zich in deze video aan je voor.

Tijdens de coachtrajecten van de Plattelandscoaches staat de vraag van de ondernemer centraal. Voor een succesvol coachtraject is onder andere een goede klik tussen de boer en de coach van cruciaal belang. Want coaching is mensenwerk. Ik stel mij daarom open op en probeer aansluiting te maken bij de belevingswereld van de ondernemers.

 

“Ik zie het agrarisch ondernemerschap in de huidige tijd als topsport, en iedere topsporter heeft een coach”

Soms zie je dat mensen geen overzicht meer hebben, omdat ze te veel op één punt gericht zijn. Als coach heb je meer afstand, en kun je mensen helpen zelf in te laten zien wat er nodig is om de gewenste verandering te behalen maar ook hoe men in beweging komt. Ik doe dat altijd vanuit respect en gelijkwaardigheid.

Inzicht, overzicht en uitzicht

Soms is het nodig om iemand eens goed in de spiegel te laten kijken. Dat je doorvraagt of soms iemand confronteert met wat hij of zij doet en zegt, en wat dat dan oplevert. Dat kan wel eens lastig zijn. Mij gaat het erom dat iemand inzicht, overzicht en uitzicht krijgt. Dat men voelt en weet welke keuzes er zijn en welke passen bij dat moment en de toekomst.”

Hulp van een onafhankelijke Plattelandscoach

Heb jij behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.

Meld je aan voor een Plattelandscoach