Hendry van Ittersum

Specialismen: bedrijfsbeëindiging, VAB, asbest, verduurzaming, ervaringsdeskundig stopper

 

Sinds 29 december 2016 is Hendry van Ittersum ‘boer af’ zoals hij dat zelf noemt: “Op mijn achttiende overleed mijn vader. Dat ik de boerderij over zou nemen stond voor mij vast. Maar in 2016 kwam ik op een kruispunt in mijn leven. Ik bedacht me ‘ik heb nog zo’n 30 jaar te gaan’. Op de boerderij moest flink geïnvesteerd worden, we hadden een slag te maken. Zou dat wel gaan lukken? En hoe ga ik op een goede manier mijn 65e halen?”

Uitgeschreven tekst lezen

Agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht kunnen gebruik maken van onafhankelijke Plattelandscoaches. Hendry van Ittersum stelt zich in deze video aan je voor.

Hendry hakte de knoop door en zette zijn bedrijf te koop. Na  zeven weken was het verkocht aan de buurman. Na een periode  bij een loonwerker op  kantoor gewerkt te hebben, kon hij aan de slag als agrarisch coach in de regio Twente, Het Vechtdal en in de kop van Overijssel. Hij deed daar ruime ervaring op rond veel bedrijfsmatige onderwerpen: astbestsanering, de mogelijkheden van vrijkomende agrarische bebouwing, maar ook projecten rond bodem- en waterbeheer.

 

“Als coach werk ik zonder commercieel of eigen belang. In combinatie met mijn eigen levenservaring hoop ik mensen te kunnen helpen”

 

Hendry: “Op het boerenerf is altijd een hele zwerm adviseurs te vinden, die hebben allemaal een bepaald eigen belang. Stoppen is een beladen onderwerp. Met wie kun je dan het beste in gesprek als je met de gedachte loopt om de bedrijfsvoering om te gooien of zelfs te stoppen? Waar moet je beginnen om de boel in gang te brengen? Voor een boer is stoppen een vorm van verlies, waar ook schaamte bij komt kijken. Ben ik mislukt als ik stop?”

Zelf regie nemen

In zijn werk als Plattelandscoach put hij uit zijn eigen ervaring: “Na de verkoop heb ik het moeilijk gehad, het voelde alsof ik de helft van mezelf had verkocht. Later realiseerde ik me dat ik een tijd heb gerouwd. Inmiddels weet ik dat je als mens zelf regie kunt nemen over je eigen geluk, je eigen ondernemerschap. Als coach werk ik zonder commercieel of eigen belang. In combinatie met mijn eigen levenservaring hoop ik mensen te kunnen helpen. Niet alleen als het gaat om de bedrijfseconomische vraagstukken, maar ook met de sociale en emotionele kant van het boerenbedrijf.”

Hulp van een onafhankelijke Plattelandscoach

Heb jij behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.

Meld je aan voor een Plattelandscoach