Lizanne Roeleven

Specialismen: toekomstperspectief, bedrijfsopvolging, persoonlijke ontwikkeling, onderlinge samenwerking, omgaan met stress en onzekerheid en rouw

 

Lizanne Roeleven is al ruim twintig jaar werkzaam als agrarisch coach en is gespecialiseerd in de ‘mensenkant’ van de onderneming: “Agrarisch ondernemers staan – door omstandigheden die ze niet in de hand hebben – voor grote veranderingen. Ik werk vaak met hen aan de vragen waar ze meestal niet aan toe komen. Ooit zei een agrariër tegen mij: ‘je kunt altijd gewoon doormodderen…’. Vragen dus die je jezelf niet zo makkelijk stelt, terwijl ze je wel op een ander spoor kunnen helpen.

Uitgeschreven tekst lezen

Agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht kunnen gebruik maken van onafhankelijke Plattelandscoaches. Lizanne Roeleven zich in deze video aan je voor.

Ondernemers die de Plattelandscoaches benaderen beginnen vaak met een bedrijfsmatig onderwerp. Heel vaak blijkt er een vraag achter deze vraag verborgen. Iets persoonlijks, over gezondheid, of de samenwerking binnen de maatschap die niet meer helemaal lekker loopt. Dan word ik erbij gebracht. In de coaching praten we niet om het praten, maar om dingen voor elkaar te krijgen.

 

“We praten niet om het praten, maar om dingen voor elkaar te krijgen”

 

Mijn kennismaking met de ondernemer en zijn/haar gezin begint daarom meestal met een soort inventarisatie: Wat wil jij/wat willen jullie bereiken? Wat zet jou in beweging? Wat zijn de patronen in het leven die jij steeds weer tegenkomt? Met een analyse van de drijfveren geef ik de boerenondernemer meer inzicht. Tegelijkertijd leg ik altijd de verbinding met de context. Ieder mens maakt deel uit van een systeem, het gezin, de familie, het bedrijf. Hoe en waarover praten jullie met elkaar? Wéten jullie van elkaar wat de ander belangrijk vindt? En als je iets van elkaar weet, begrijp je dat dan ook van de ander? Door het drijfveren onderzoek met elkaar te bespreken worden onderlinge verschillen duidelijker, en begrijpen mensen elkaar beter.

Een team specialisten beschikbaar

Al deze vragen zetten radartjes in werking en roepen ook weer andere vragen op. Ook over onderwerpen die niet mijn specialisme zijn. Dan neem ik als Plattelandscoach een regierol op me en zorg ik ervoor dat ik er een expert bij haal en het traject door kan. Dat geeft echt meerwaarde aan dit project: er is een heel team specialisten beschikbaar om ondernemers te adviseren. Of het nu gaat om agroforestry, financieel advies, energie opwek, ruimtelijke ordening of iets heel anders.

Ik ben oprecht blij als ik dan aan het einde van een coaching terug hoor dat mensen – als ze bijvoorbeeld met mij met hun familie gepraat hebben en nu van elkaar weten hoe ze naar elkaar kijken – weer hun draai hebben gevonden, weer door kunnen.”

Hulp van een onafhankelijke Plattelandscoach

Heb jij behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.

Meld je aan voor een Plattelandscoach