Wim Coenraadts

Specialismen: overheidscontacten, makelaar tussen (innoverende) ondernemers en overheden

 

“Als overheidsspecialist bij het team van de Plattelandscoaches spreek ik de boer met het innovatieve of toekomstgerichte idee die vaak het gevoel heeft bij de overheid, gemeente of de provincie tegen een muur aan te lopen. Een muur van bestemmingsplannen en juridische obstakels. Dat kun je als boer ontmoedigd door raken, maar je hebt geen keus. Want hoe je je toekomst ook ziet, de overheid heb je steeds weer nodig. Je kunt mij gebruiken als verbinder, vertaler of smeermiddel tussen jouw plan en de kaders die een gemeente of provincie stelt.

Uitgeschreven tekst lezen

Agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht kunnen gebruik maken van onafhankelijke Plattelandscoaches. Wim Coenraadts stelt zich in deze video aan je voor.

Als het nodig is zorg ik ervoor dat het idee van de agrarisch ondernemer beter aansluit bij de behoeften van de partijen om hem(/haar) heen. Dat doe ik door samen met de ondernemer het plan te bekijken, en soms net wat ‘overheidsvriendelijker’ uit te werken of te ontwerpen. Zonder dat daarmee de kracht van het plan verdwijnt.

Na deze fase probeer ik de overheid en de boer zo snel mogelijk om tafel te brengen en het gesprek op gang te helpen. Dat kan de gemeente zijn, het waterschap, de provincie of een terreinbeherende organisatie.

 

“Mijn specialisme voor jou als ondernemer: hoe krijgen we de vergunningverlener mee in jouw idee?”

De eerste contacten met ‘de overheid’ staan in het teken van het opbouwen van vertrouwen. Begrijpen we elkaar goed? En begrijpen we met elkaar het plan dat op tafel ligt goed? Dat klinkt misschien soft, maar het hoort bij een effectieve proces. Op weg naar het einddoel kan de eerste opzet best nog wat veranderen. Maar juist door bij de anderen op te halen wat zij nodig hebben om mee te gaan – en er zelf ook op een andere manier naar te kijken – ontstaat een plan dat niet alleen jij, maar ook die overheid wil laten lukken.

Een spiegel voorhouden

Belangrijk onderdeel van het vertrouwen is dat de boer ook veel van mij mag weten. Ik geef mijzelf bloot, zodat de boer en het gezin mij beter leren kennen. Vanuit dat vertrouwen kan ik – als dat nodig is – een spiegel voor houden. Zie mij als een kritische vriend. Ik gun iedereen werk dat bij hem/haar past. Werk waar je warm voor loopt. De tijd om je plan te trekken is nu, ik kan daarbij helpen.”

Hulp van een onafhankelijke Plattelandscoach

Heb jij behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.

Meld je aan voor een Plattelandscoach