Ondernemen |

Utrechtse agrariërs kunnen producten aanleveren voor ‘Broodje Utrecht’

In verschillende Utrechtse bedrijfsrestaurants komt het ‘Broodje Utrecht’ op het menu. Dit is een ambachtelijk broodje, eerlijk geprijsd en samengesteld met ingrediënten van Utrechtse producenten. Agrariër Ramona Schalkwijk uit Montfoort levert haar Bloemenweide Brie hier voor aan. Doe je ook mee? Meld je aan bij de Dealmaker Korte Keten Bart Kraaijvanger.

Het ‘Broodje Utrecht’ is een idee van een van de deelnemers van het convenant ‘Samen eten we provincie Utrecht mooier’. Met dit convenant zetten 17 verschillende Utrechtse organisaties zich in voor lokaal en duurzaam voedsel en daarmee het eten van producten uit de regio in Utrechtse bedrijfsrestaurants.

“Ik probeer die kansen te pakken die bij mij passen als persoon, bij onze locatie en bij onze omgeving”

Ramona: “Als boer heb ik het idee dat we op het snijvlak staan van het oude en het nieuwe. Maar wat dat nieuwe precies gaat zijn, welk beeld daarbij hoort, is mij nog niet echt duidelijk. Welke vraag heeft Nederland aan ons boeren? Ik ga als ondernemer daarom nu maar vooral uit van mijn eigen visie. Met als belangrijkste punten het verbeteren van biodiversiteit en zo veel mogelijk samenwerken met de omgeving. Ik probeer die kansen te pakken die bij mij passen als persoon, bij onze locatie en bij onze omgeving.

Efficiënt en betaalbaar

Bloemenweide Brie is een manier om meer waarde te halen uit onze melk. Dat is broodnodig, want met melken alleen kom je er als boer meestal niet. De brie maken we niet aan huis, dat helpt ons het efficiënt én betaalbaar voor de consument te houden. En toen kwam het voorstel om samen te gaan werken voor het ‘Broodje Utrecht’. Dan zeg ik heel graag; ik doe mee!”

Doe jij ook mee?

Wil jij meer informatie of je aanmelden als producent? Neem contact op met Bart Kraaijvanger, Dealmaker Korte Keten van de provincie Utrecht: bart.kraaijvanger@provincie-utrecht.nl