Excursie Betrek ondernemers en bewoners bij je bedrijf 2 juni 2023

Ben jij benieuwd hoe je ondernemers en bewoners bij je bedrijf kan betrekken? Meld je dan aan voor een excursie op vrijdag 2 juni naar het ZuivelLokaal van Anna’s Hoeve in Abcoude.

De excursie vindt plaats bij Anna’s Hoeve in Abcoude, waar Henno en Femke Hak in hun ZuivelLokaal ruimte bieden aan allerlei producenten voor het ontwikkelen en verfijnen van hun zuivelproducten. Daarna brengen we een bezoek aan de Tuinen van Hartstocht, een zelfoogsttuin op boerderij Hartstocht.

Verbreden verdienmodel

Door samen te werken met andere partijen op je bedrijf, zoals ondernemers en bewoners, kun je veel tussenschakels uit de voedselketen weghalen. Hierdoor blijft er onder aan de streep vaak meer over voor je producten en verbreed je je verdienmodel. Tijdens deze excursie gaan we naar twee uiteenlopende initiatieven waar verbinding voorop staat.

 

Samenwerken onder één dak

Het ZuivelLokaal brengt ambachtelijke zuivelverwerkers bij elkaar die producten ontwikkelen met een aanwijsbare oorsprong en die samen werken bij het op de markt brengen van deze producten. De Tuinen van Hartstocht is een mooi voorbeeld een samenwerking tussen een tuinderij en een melkveebedrijf. De deelnemers van de zelfpluktuin op de tuinderij kunnen aansluitend gebruik maken van de boerderijwinkel op boerderij Hartstocht, en vice versa. Zo werken verschillende initiatieven onder één dak elkaar vaak in de hand.

Aanmelden

Ben je benieuwd naar deze initiatieven en wat de mogelijkheden hiervoor zijn op jouw bedrijf? En ontmoet je graag andere ondernemers die ook denken aan dit soort samenwerkingen? Meld je dan nu aan voor deze excursie via dit formulier.

Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur


Deze excursie wordt georganiseerd vanuit het Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur. Anna’s ZuivelLokaal heeft subsidie ontvangen vanuit het Europese programma LEADER. Daarom is deze excursie samen met LEADER georganiseerd.

Vragen over deze excursie? Neem daarvoor contact op met Isabel Kruisheer: i.kruisheer@nmu.nl.