Praktijkdag bomen snoeien in agroforestry systeem 13 maart 2023

Ben jij benieuwd hoe je bomen snoeit in een agroforestry systeem? Kom dan 13 maart naar Boerderij Tussen de Hagen in Stoutenburg. Je leert hoe je moet snoeien en brengt het ook in de praktijk.

De dag begint met een presentatie over de theorie. Welke takken kan ik het beste snoeien en waarom? Welke verschillen zitten er tussen soorten bomen? Wat is het effect van het moment van snoeien, de plek op de tak en de manier van knippen? Wat doe ik de eerste jaren na aanplant? Leer de belangrijkste aspecten om zo goed mogelijk te snoeien voor de gezondheid van de boom en het krijgen van vruchten of noten.

De presentatie wordt verzorgd door Jade Koop. Jade is boomkweker en -verzorger en tevens gespecialiseerd in agroforestry systemen en beplanting.

Aan de slag met snoeien

Na de lunch start het praktijkgedeelte. Op de boerderij staan fruit en notenbomen van verschillende leeftijden om de effecten van snoeien, of juist niet snoeien in de loop der jaren te laten zien. Ook ga je aan de slag gaan met een aantal te snoeien bomen. Hoe zou je nou snoeien op basis van wat je net geleerd hebt? Per boom maak je een ‘analyse’, zodat je zelf thuis ook in de praktijk aan de slag kunt.

Informatie en aanmelden

Inloop vanaf 10.45 uur in de skybox in de melkveestal (achterste stal op het erf). Voor een broodje wordt gezorgd. Navigeer op Hessenweg 84 om bij Boerderij Tussen de Hagen te komen.

Aanmelden kan tot 10 maart.