Webinar transitie natuurinclusieve melkveehouderij 31 januari 2024

Tijdens een webinar op 31 januari hoor je wat de bedrijfseconomische kansen en uitdagingen zijn van de transitie naar natuurinclusieve melkveehouderij. Hiervoor zijn de boekhoudingen van 45 bedrijven uit alle windstreken bekeken.

Hebben intensieve bedrijven een beter bedrijfsresultaat dan extensieve bedrijven? Hoe ziet de kostenstructuur van natuurinclusieve bedrijven eruit? En welke rol speelt grond hierin? Op deze vragen wordt antwoord gegeven tijdens de webinar.

Kosten en baten

De deelnemende boeren hebben hun boeken met kosten en baten voor het onderzoek geopend. Zo kunnen de onderzoekers zien hoe winstgevend (of verliesgevend) natuurinclusief boeren op dit moment is, op allerlei soorten grond en in verschillende provincies. Er zitten ook gangbare boeren bij, sommige al in transitie en anderen die de stap nog willen gaan zetten.

De webinar wordt georganiseerd door Wij.land die samen Natuurverdubbelaars, Brabants Bodem, Living Lab Fryslân en Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland de antwoorden gaan geven.

Ben je nieuwsgierig? Meld je aan voor de webinar.