Franca van Nunen

Specialismen: nieuwe verdienmodellen, korte keten, marketing

 

Agrariërs die van eigen melk ijs willen gaan verkopen, nadenken over het openen van vergaderlocatie of die op zoek zijn naar een plek in de korte keten komen terecht bij Plattelandscoach Franca van Nunen. Ze heeft al aan veel keukentafels gezeten en is elke keer weer enthousiast als ze de agrarisch ondernemer perspectief kan bieden.

Uitgeschreven tekst lezen

Agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht kunnen gebruik maken van onafhankelijke Plattelandscoaches. Franca van Nunen stelt zich in deze video aan je voor.

“Meestal ligt er al een plan of een idee op tafel. Ik denk mee in de mogelijkheden die er zijn. Ga je alles zelf maken en organiseren, of zoek je partijen om mee samen te gaan werken? Vaak ziet de ondernemer wel een stip op de horizon, maar zijn de stappen om daar te komen niet helemaal duidelijk. Of raken ze de weg kwijt in alle ideeën.

 

“Het mooie is, de boer(in) blijft aan het roer. Hij of zij neemt de beslissingen”

 

Ik scan behalve het bedrijf en het erf ook de omgeving en zie de lokale kansen en valkuilen. Door mijn werk in het hele voedselsysteem – van boer tot bord – kan ik helpen de route uit te stippelen. Hoe zit het afzetgebied in elkaar, wie vormen de doelgroep? En hoe sluit dat aan bij de ideeën van de ondernemer? Met mijn marketingervaring kan ik een idee ook een commerciële zet de goede kant op geven. Maar ik kijk ook goed naar wie ik voor me heb. Past dit plan bij deze mensen? Ik noem dat realistisch denken.

Succesvol ontwikkelen van tweede tak

Een coach wordt veel geassocieerd met iemand met wie je je problemen bespreekt. Dat is aan het veranderen. Mijn inbreng richt zich bijvoorbeeld op het succesvol ontwikkelen van een tweede tak, wat allang geen hobbyisme meer is. Dat betekent een stapsgewijze product- en dienstenontwikkeling. Conceptgericht denken, over afzet in de korte keten. Het opbouwen van (lokale) samenwerkingsverbanden en het creatief aantrekken van een vaste klantenkring die zich verbonden voelt met het verhaal van de boer. Daarin begeleid ik de agrarisch ondernemers, maar het mooie is, de boer(in) blijft aan het roer. Hij of zij neemt de beslissingen.

Hulp van een onafhankelijke plattelandscoach

Heb jij behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.

Meld je aan voor een Plattelandscoach