Ondernemen |

Plattelandscoach helpt melkveehouder met verdienmodel eigen zuivelproduct

Melkveehouder Tijmen van Zessen en zijn vrouw Miranda produceren hun eigen duurzame zuivel. Plattelandscoach Franca van Nunen heeft ze geholpen met een nieuw verdienmodel. Binnenkort openen ze hun melkhuisje met ‘Zouwe Zuivel’ voor het publiek.

Tijmen en Miranda hebben een melkveebedrijf aan de A27 bij Lexmond. Ze vinden duurzaamheid belangrijk. Van de afnemer krijgen ze daarvoor niet veel extra’s. Maar het gaat niet alleen om inkomen. Ze willen ook graag aan consumenten hun zuivel laten proeven en bewustzijn voor duurzaam geproduceerde melk bij brengen.

Nieuw verdienmodel

Coach Franca heeft samen met Tijmen en Miranda onderzocht waar ze blij van worden, wat de kansen zijn en wat het kosten en opbrengsten plaatje is. Het ging dus om een nieuw verdienmodel, korten keten afzet, verbinding boer met de burger, blijven investeren in duurzaamheid en consumenten daar iets over vertellen.

Uitgeschreven tekst lezen

In deze video vertelt boer Tijmen van Zessen hoe plattelandscoach Franca van Nunen hem geholpen heeft met een marketingconcept voor zijn eigen zuivel

Plattelandscoach Franca praat aan de keukentafel met boer Tijmen

Hulp van een plattelandscoach?

Heb jij ook wensen voor andere activiteiten op je boerderij, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Meld je dan aan voor hulp of bel voor meer informatie: 088 – 888 66 33.

Neem contact op