Excursie agroforestry projecten 21 augustus 2024

Benieuwd hoe agroforestry er in de praktijk uitziet op diverse bedrijven? Tijdens een excursie op 21 augustus stellen vier boeren in Stoutenburg hun deuren en land voor ons open.

Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van agroforestry, leer van de ervaringen van de boeren en kom in contact met andere geïnteresseerden. De groep bestaat uit twee melkveehouders, een vleesveehouder met zorgtak en een veehouder met een boomgaard. Een diverse groep met elk hun eigen ontwerp en uitgangspunten. Deze lessen zijn enorm waardevol als vertrekpunt voor jouw eigen systeem. De belangrijkste les van boeren die al bezig zijn met agroforestry is: “Bezoek andere plekken om ervaring op te doen en laat je informeren.”

Programma

We starten met een korte introductie over agroforestry op boerderij Tussen de Hagen. Daarna hebben we een rondleiding en bezoeken we Oogst van Eigen Erf, Blommendal en Herder. Het bijzondere is dat al deze boeren op een steenworp afstand van elkaar liggen, waardoor we ze gemakkelijk kunnen bezoeken. Deze ochtend biedt ook een mooie gelegenheid om in contact te komen met andere geïnteresseerden.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit formulier. We horen graag het aantal personen waarmee je komt, inclusief namen, e-mailadressen en bedrijfsnaam of organisatie. Geef ook je lunchwensen door voor de catering, uiterlijk voor 19 augustus.