Workshop verdienmodellen in agroforestry 16 mei 2023

Ben jij je aan het oriënteren op agroforestry en benieuwd hoe je dit economisch in zou passen in je bedrijfsvoering? Op 16 mei organiseert Boerderij tussen de Hagen een workshop Verdienmodellen in agroforestry. Ron van Zandbrink neemt je mee in hoe hij agroforestry heeft toegepast en wat het bijdraagt aan de bedrijfsvoering.

Ron van Zandbrink  heeft naast dier- en veehouderij een grote interesse in multifunctionele landbouw. Hij zoekt naar een manier hoe je natuur en ondernemen binnen de melkveehouderij kunt combineren. Dit wordt regeneratieve of natuurherstellende landbouw genoemd. Zo zijn er noten- en fruitbomen geplant en hij breidde uit met een kippenkar en een paar varkens. Een paar jaar geleden is hij gestart met huisverkoop van hun eigen producten zoals rundvlees, varkensvlees, eieren, honing en rauwe melk. Kortom, zowel vakinhoudelijk als bedrijfseconomisch heeft Ron een hoop te vertellen.

Presentatie verdienmodellen agroforestry

Daarnaast geeft Loes Vinkenborg een presentatie over verdienmodellen in agroforestry en deelt zij de kennis en ervaring vanuit Agroforestry Netwerk Brabant, koploper in de agroforestry. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de verschillende agroforestry systemen, kosten en opbrengsten, financiering en last but not least: hoe zie je de toekomst en wat past bij jou. Het gaat immers om een keuze voor de lange termijn en de bijbehorende werkzaamheden en het bedienen van een andere markt.

 

Programma

Het programma duurt van 13.00 tot 15.30 uur. Inloop vanaf 12.45 uur in de skybox in de melkveestal (achterste stal op het erf).

Aanmelden

Aanmelden kan tot 12 mei bij Ron van Zandbrink: info@boerderijtussendehagen.nl

Let op: zet de navigatie op Hessenweg nummer 84.