Ondernemen |

Kom op 29 september naar netwerkbijeenkomst ‘Hoe bereiken we de consument?’

Op donderdag 29 september nodigt Lokaal Voedsel Utrecht ondernemers, voedselcollectieven, logistieke partners, winkeliers, overheden en maatschappelijke organisaties uit voor de netwerkbijeenkomst ‘Hoe bereiken we de consument?’. Het aantrekken én behouden van consumenten blijft een van de belangrijkste uitdagingen voor de afzet en groei van lokaal voedsel.  De netwerkbijeenkomst is bedoeld om inspiratie op te doen en te kijken waar we binnen de provincie Utrecht samen kunnen optrekken.

Het barst in de provincie Utrecht van de initiatieven die op verschillende manieren de consument aan zich weten te binden en collectieven van boeren die hun afzet gezamenlijk organiseren. Waarom lukt het sommige initiatieven, zoals Herenboeren Utrecht, moeiteloos om 600-700 belangstellenden te verzamelen op een informatieavond en worstelen anderen met het slijten van hun waar?

Klant of mede-eigenaar?

De wil lijkt aanwezig, maar hoe verzilveren we de potentie? Met welk verhaal kunnen we consumenten bereiken? En zit er een verschil in het benaderen van de ‘consument als klant’ die (wellicht) vooral goedkoop en gemak wil, of in de ‘consument als mede-eigenaar van de voedselketen’ zoals initiatieven als Herenboeren, CSA’s of voedselcollectieven?

Programma

Tijdens deze inspirerende avond biedt Lokaal Voedsel Utrecht een dynamisch programma over het bereiken van de consument en er is ruimte voor het delen van jouw bevindingen. Het is een vervolg van de netwerkbijeenkomst van 19 april.

Lees meer over het programma en aanmelden.

Wil jij aan de slag in de korte keten?

Je kunt denken aan een boerderijwinkel, deelname aan een boerenmarkt of een groentepakket in samenwerking met andere streekproducenten. De vorm moet natuurlijk aansluiten bij waar jij je als ondernemer bij thuis voelt.

Ga naar Korte Keten