Ondernemen |

Tuinderij Steef & Eef gaat van start met hulp van plattelandscoach

Steef en Eef waren typische stadsmensen met een mooi huis en een goede baan. Toch besloten ze hun droom van het leven op een boerderij na te jagen. Inmiddels is Tuinderij Steef & Eef in Leersum van start gegaan en heeft plattelandscoach Franca van Nunen geholpen met een marketingplan om hun ecologisch verbouwde groenten en fruit nog meer aan de man te brengen. Maar ook asbestdak vervanging en energieopwekking met zonnepanelen is aan de orde gekomen.

Steef en Eef willen hun eigen groenten en fruit direct aan de klant verkopen. Dat gebeurt nu al met een bolderkar aan de weg, maar een eigen winkel is de volgende stap. Daarnaast maken ze eigen producten van hun teelt, zoals kruidenthee. En er worden groenten gefermenteer en ingelegd, zodat klanten het hele jaar door verse en houdbare producten kunnen kopen. In de toekomst willen Steef en Eef zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en energie opwekken op het land. Ze houden erg van de natuur, dus ze doen ook aan agrarisch natuurbeheer waarbij ze hun boerderij dieren betrekken.

Plattelandscoach helpt keuzes maken

Een landschapscoördinator wees de ondernemers op de Plattelandscoaches. Eef: “Een coach kan je als startende ondernemer helpen met keuzes maken en werken aan je businessplan. Je krijgt van de coach handvatten voor de stappen die je maakt en dat is heel fijn.” Het aanmelden voor het coachingstraject ging heel vlot. Steef: “We hebben gegoogeld, een formulier ingevuld, dan bellen ze terug en matchen ze je met de juiste coach. Dat ging echt supersnel.” Coach Franca van Nunen heeft ze geholpen vanuit haar ervaring met nieuwe verdienmodellen. Maar ze heeft ook hulp ingeroepen van collega-coaches en experts voor astbestdak vervanging en zelf energie opwekken via zonnepanelen.

Wil je meer horen van de plannen van Steef en Eef en de hulp van de plattelandscoach? Luister dit fragment van een radio-interview op Radio90 met de twee ondernemers.

Lees meer over produceren in de korte keten.

Hulp van een plattelandscoach?

Heb jij ook wensen voor andere activiteiten op je boerderij, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Meld je dan aan voor hulp of bel voor meer informatie: 088 – 888 66 33.

Neem contact op