Excursie agroforestry proefperceel 14 maart 2024

Neem een kijkje bij een agroforestry proefperceel op boerderij De Oude Ruif in Stoutenburg waar op kleinschalige wijze geëxperimenteerd wordt met agroforestry. Bekijk het ontwerp van het agroforestry proefperceel, hoor hoe het is aangelegd en leer van ervaringen van boeren.

Dit plantseizoen zijn er door de Natuur en Milieufederaties Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland 5 agroforestry proefpercelen aangelegd. Tijdens deze excursie bekijken we het proefperceel van de familie Herder in Stoutenburg. We starten het programma met een korte toelichting op het project. Daarna krijgen we een rondleiding over De Oude Ruif waar in februari een proefperceel is aangelegd.

Ook geeft Evert Prins van het Louis Bolk Instituut een lezing over dierenwelzijn in relatie tot bomen en struiken. We sluiten af met een borrel waarbij je deelnemende boeren kunt spreken en vragen kunt stellen aan agroforestry experts.

Meld je aan voor de excursie.

Agroforestry Netwerk Utrecht

Ben jij een Utrechtse agrariër en heb je interesse in het starten van agroforestry? Sluit je dan aan bij het Agroforestry Netwerk Utrecht. Het netwerk is bedoeld om elkaar te ontmoeten, te leren van de ervaringen van boeren die zijn gestart met agroforestry en contacten te leggen met andere enthousiaste boeren. Maar ook met leden van agrarische natuurverenigingen en andere partijen. In het netwerk delen ervaringsdeskundigen en experts hun kennis en inzichten over agroforestry.

Ga naar Agroforestry Netwerk Utrecht