Natuur & Landschap |

Subsidieregeling voor kleine landschapselementen wordt verlengd tot 2023

De subsidieregeling voor de aanleg of het herstel van kleine landschapselementen (KLE) is door de provincie Utrecht verlengd tot in elk geval 2023. Als agrariër kun je met deze subsidie op jouw grond bijvoorbeeld fruitbomen, knotwilgenrijen, elzensingels of poelen aanleggen. Agrariër Annelieke Overgoor uit Leusden is blij met de herstelde fruitbomen op haar erf.

De familie Overgoor uit Leusden heeft kleine landschapselementen op hun bedrijf staan. De oprijlaan bestaat uit perenbomen en in het weiland staat een elzensingel. De landschapselementen waren door de jaren heen beschadigd geraakt. Ze zijn met behulp van de subsidieregeling en de begeleiding van het agrarisch collectief hersteld. Agrariër Annelieke: “De aanvraag is me goed bevallen. Alles is voor ons geregeld. We hebben daarover constant contact gehad met de coördinator van het agrarisch collectief. Ik raad het anderen echt aan.”

Herstelde landschapselementen

Annelieke geniet nog elke dag van de herstelde landschapselementen op haar erf. “Het mooiste vind ik onze oprijlaan met fruitbomen. Die laan is al aangelegd door de opa van mijn man. Dat we die nu hebben kunnen herstellen, vind ik toch wel heel tof. Er vliegen weer meer verschillende vogelsoorten rond ons bedrijf. De elzenbomen trekken insecten aan en daar komen de vogels op af.”

Bekijk deze video waarin Annelieke haar verhaal vertelt. Ook wordt er uitleg gegeven over de aanleg van poelen:

Uitgeschreven tekst lezen

In deze video leggen Hans Peter Reinders, beleidsmedewerker bij de gemeente Leusden, en agrariër Annelieke Overgoor uit waarom kleine landschapselementen belangrijk zijn.  En ze vertellen hoe ze geholpen zijn tijdens de subsidieaanvraag.

Subsidie aanvragen?

Wil jij meer weten over de subsidieregeling of subsidie aanvragen?

Ga naar subsidies