Regionale voedselproductie levert veel voordeel op voor agrarisch ondernemer
Kersensap van Wim Oskam, appelsap van Nieuw Slagmaat, kwark van de Bonte Parels. Lokaal voedsel is lekker en goed voor consument en ondernemer. Een directere lijn van boer tot consument levert eerlijkere prijzen en minder transportkilometers op. Daarnaast zorgt het voor meer bewustwording over de herkomst van voedsel. Agrariërs kiezen er dan ook steeds vaker voor om hun producten op eigen erf of via een lokale winkel te verkopen. Vraag jij je af hoe je je product in de markt kunt zetten? De plattelandscoaches kunnen je hierbij helpen.
De provincie Utrecht stimuleert de lokale voedselproductie vanuit de Voedselagenda. “In de provincie Utrecht liggen het stedelijk gebied en landelijk gebied nooit ver uit elkaar. We hebben daarom een goede uitgangssituatie om de voedselketen te verkorten en een directere relatie tussen agrariërs en consumenten te stimuleren. Dat is belangrijk, want het versterkt de regionale voedselproductie en dat is goed voor de toekomst van boeren in onze provincie”, vertelt gedeputeerde Hanke Bruins Slot.
Lees meer over de korte keten.
Podcast
In een podcast van de Keuken van Utrecht vertelt Hanke Bruins Slot meer over de plannen van de provincie met de Voedselagenda. In deze podcast komen ook mede-initiatiefnemer van de LocalsUtrecht-winkel Daan van den Berg en boerin Christianne Hennipman van biologische melkveehouderij Boerderij ‘De Bonte Parels’ aan het woord. Christianne verkoopt samen met haar man Rutger hun eigen kwark op het erf. Een plattelandscoach hielp met het concept en de marketing.
Hulp van een plattelandscoach?
Heb jij ook wensen voor andere activiteiten op je boerderij, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Meld je dan aan voor hulp of bel voor meer informatie: 088 – 888 66 33.