Ondernemen |

Plattelandscoach helpt fruitteler met omschakelen naar biologische teelt

Fruitteler Belle van Dijk uit Wijk bij Duurstede wil omschakelen naar biologische fruitteelt en vroeg hulp van een onafhankelijke plattelandscoach. De omschakeljaren zijn niet makkelijk. Het fruit ziet er anders uit en het heeft nog niet meteen het label ‘biologisch’. Dus hoe kom je die omschakelperiode goed door? Plattelandscoach Alexander de Bruin hielp haar met ideeën voor het betrekken van de consument, zoals met zelfplukdagen en ‘De reis van de peer’.

Belle van Dijk heeft inventieve plannen voor haar boomgaard. Ze gaat onder andere een zonnepark laten aanleggen en experimenteren met het telen van peren onder die zonnepanelen. Daarnaast wil ze geen verbreden met andere fruitsoorten en omschakelen naar biologische teelt. Vorig jaar ging zij met Alexander de Bruin om tafel om te kijken welke meerwaarde ze als ondernemer heeft. Hoe kan zij het verschil maken? De plattelandscoach adviseerde haar om de consument te betrekken bij haar reis naar biologische teelt.

Bekijk haar verhaal in deze video:

Uitgeschreven tekst lezen

In deze video vertelt fruitteler Belle van Dijk uit Wijk bij Duurstede hoe plattelandscoach Alexander de Bruin haar heeft geholpen met haar duurzame plannen.

Hulp van een plattelandscoach?

Heb jij ook plannen voor het omschakelen naar biologische landbouw, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Meld je dan aan voor hulp of bel voor meer informatie: 088 – 888 66 33.

Neem contact op