Ecologisch verbouwde groenten en fruiten verkopen

Tuinders Steef en Eef uit Leersum zijn door een Plattelandscoach geholpen met een marketingplan om hun ecologisch verbouwde groenten en fruit nog beter aan de man te brengen. Maar ook de vervanging van een asbestdak en de opwek van duurzame energie met zonnepanelen zijn tijdens het coachingstraject besproken.

Sinds 2020 hebben Steef en Eef een kleinschalige, natuurinclusieve, agro-ecologische moestuin en makerij te Leersum. Ze produceren jaarrond vollegrondsgroenten, kruiden, zachtfruit en diverse huisgemaakte boerderijproducten. Hun doel is om bekende en onbekende groenten, kruiden en zachtfruit op een duurzame manier te telen en van een deel van de oogst houdbare producten te maken. De groenten en producten verkopen ze dagelijks op bestelling. Lees meer over produceren in de korte keten.

Plattelandscoach helpt keuzes maken

Een landschapscoördinator wees de ondernemers op de Plattelandscoaches. Eef: “Een coach kan je als startende ondernemer helpen met keuzes maken en werken aan je businessplan. Je krijgt van de coach handvatten voor de stappen die je maakt en dat is heel fijn.” Het aanmelden voor het coachingstraject ging heel vlot. Steef: “We hebben gegoogeld, een formulier ingevuld, dan bellen ze terug en matchen ze je met de juiste coach. Dat ging echt supersnel.” Coach Franca van Nunen heeft ze geholpen vanuit haar ervaring met nieuwe verdienmodellen. Maar ze heeft ook hulp ingeroepen van collega-coaches en experts voor astbestdak vervanging en zelf energie opwekken via zonnepanelen.

Wil je meer weten over de plannen van Tuinderij Steef & Eef en de hulp van de Plattelandscoach? Beluister dan dit radio fragment

De bolderkar met groenten van Steef en Eef

Hulp van een Plattelandscoach?

Heb jij behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.

Meld je aan voor een Plattelandscoach