Webinar verbreding als aanvulling op verdienmodel 24 januari 2023

Ben je geïnteresseerd in het opzetten van een nevenactiviteit, maar weet je nog niet wat? Laat je tijdens het webinar ‘Verbreding als aanvulling op je verdienmodel’ op 24 januari 2023 inspireren door twee agrarische ondernemers en leer meer over de wet- en regelgeving die erbij komt kijken.

 

Verbreding draagt bij aan een financieel sterker agrarisch bedrijf. Het is dan ook steeds populairder bij agrarische ondernemers: ondertussen heeft ruim 40 procent van de agrarische ondernemingen een verbredingsactiviteit, zoals zorg (dagbesteding), directe verkoop of educatie.

Veelgestelde vragen zijn: Past het bij mijn bedrijf? Hoe regel ik de benodigde extra arbeid? Hoe ga ik om met de wet- en regelgeving bij die nieuwe tak?

Sprekers

Tijdens het webinar komen de volgende sprekers aan bod:

  • Christianne Hennipman vertelt over haar bedrijf De Bonte Parels (Westbroek). Het bedrijf heeft deze verbredingsactiviteiten: educatie, ‘Adopteer een koe’ en verkoop via korte ketens;
  • Christel van Dam is initiatiefnemer van Buurderij van Dam in Wilnis en vertelt over haar ervaringen met dagbesteding en met de kinderboerderij;
  • Maria van Boxtel, adviseur bij Land&Co, vertelt over de rol van verbreding in een toekomstgericht landbouwsysteem en geeft tips over hoe je als ondernemer om kunt gaan met de bijkomende wet- en regelgeving.

Vragen?

Heb je nog vragen over het webinar? Neem daarvoor contact op met Isabel Kruisheer via i.kruisheer@nmu.nl.

Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur


Deze excursie wordt georganiseerd vanuit het project Duurzame Verdienmodellen van het  Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur. Dit is een samenwerking van de Land- en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO Noord), Natuurmonumenten, Agrarische collectieven, Landschap Erfgoed Utrecht (LEU), Staatsbosbeheer (SBB), Utrechts Particulier Grondbezit (UPG), Utrechts Landschap en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU).

Meer weten over verbreding?

Waar zie jij de mogelijkheden voor een toekomstig verdienmodel? Laat je inspireren!

Ga naar Ondernemen