Ondernemen |

Podcast nieuwe verdienmodellen: hoe verdien je met lupine?

Hoe verdien je aan de teelt van lupine? Agrariër André Jurrius begon met de teelt van dit onbekende product en ging samenwerken met een marketeer om het boontje op de kaart te zetten bij consumenten. Zo boren zij een nieuwe markt aan. In een podcast vertellen ze er meer over.

Met hun concept ‘Lekker Lupine’ hebben André en marketeer Marieke Laméris een community gecreëerd met onder andere consumenten, telers, chefs en kennisinstellingen. Ze inspireren consumenten met recepten om de boon te verwerken en helpen agrariërs om te starten met de teelt.

Luister naar hun verhaal in deze podcast:

Over lupine

Lupine is een oerhollandse boon die in ons dagelijkse menu weer helemaal hip wordt. Deze boon werd eeuwen geleden al in ons land geteeld. En dat was niet voor niets. De boon doet het goed op zandgronden, is een goede bodemverbeteraar en zit boordevol nutriënten. Het past daarom heel goed in het voedingspatroon van vandaag in het kader van de eiwittransitie. De teelt is goed te combineren met bestaande takken op bijvoorbeeld veehouderijbedrijven.

Wil je meer podcasts van Boer aan het Roer horen? Pak je telefoon en je koptelefoon en luister.

Lees meer over duurzame verdienmodellen