Ondernemen |

Regeneratieve melkveehouderij kan een goed verdienmodel opleveren

Voor regeneratieve melkveebedrijven is het mogelijk om een goede boterham te verdien. Dit blijkt uit een studie naar de kosten en baten van de regeneratieve melkveehouderij. Het onderzoek van Wij.land, Living Lab Fryslân, De Natuurverdubbelaars en Alan Accountants & Adviseurs heeft als doel een bedrijfskundige en boekhoudkundige methode te ontwikkelen die voor iedere specifieke situatie van natuurinclusieve melkveehouders bruikbaar is.

Uit het onderzoek blijkt dat er niet één allesbepalende factor is dat het verdienmodel maakt of breekt. En er is niet één indicator waarop je alle bedrijven kunt vergelijken en beoordelen. Dit vraagt om het maken van keuzes en om ondernemerschap, creativiteit en vakmanschap, passend bij de boer en zijn omgeving. Ook blijkt uit het onderzoek dat een natuurinclusief bedrijf niet afhankelijk is van het hebben van een nicheproduct, neventak of nabijheid van een grote stad om tot een positief resultaat te komen.

Wil je meer details weten van dit onderzoek of zelf aan de slag met deze methode? Bekijk het rapport of deze video van een webinar op 30 november 2021 waarin de resultaten gedeeld worden:

Uitgeschreven tekst lezen

In deze video van een webinar op 30 november 2021 worden de resultaten gedeeld van een studie naar de kosten en baten van de regeneratieve melkveehouderij.

2768