Demonstratie agroforestry 20 april 2023

Wil jij meer weten over de mogelijkheden en de verschillende vormen van agroforestry? Kom op 20 april langs bij Boerderij tussen de Hagen in Stoutenburg. Je krijgt informatie over onder andere silvo pasture, voederhagen, strokenteelt en een voedselbos.

Het doel is om ondernemers kennis te laten maken met de kansen, maar ook de uitdagingen, zowel ecologisch als economisch. Verder laten we zien welke stappen je kan doorlopen om tot de aanleg van de verschillende vormen van agroforestry te komen.

Interactieve sessie

Ron van Zandbrink van het demonstratiebedrijf zelf geeft een algemene introductie en vertelt over de agroforestry vorm die hij heeft geïntegreerd in zijn bedrijfsvoering. Daarna neemt Rob de Groot van De Groot Agro in een interactieve sessie de mogelijkheden met de deelnemers door. De Groot Agro begeleid agrariërs bij veranderingen op het bedrijf en heeft veel bedrijven ondersteund bij de realisatie van een agroforestry project.  Uiteraard sluiten we af in het veld, om de keuzes van het demonstratiebedrijf te laten zien.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 19 april bij de eigenaar van het demobedrijf, Ron van Zandbrink: info@boerderijtussendehagen.nl

Let op: Zet de navigatie op nummer 84.

 

Demonstratiebedrijf

Sinds het voorjaar van 2022 mag Boerderij tussen de Hagen zich ‘Demonstratiebedrijf voor duurzame landbouw’ noemen. Ze zijn benoemd door het ministerie van LNV, dat op zoek ging naar agrariërs die al omgeschakeld waren naar duurzame landbouw en die kennis en ervaring uit de praktijk op een informatieve, inspirerende manier willen delen met andere agrariërs.

Wat is agroforestry?

Agroforestry is een combinatie van veehouderij, akkerbouw of groenteteelt, met meerjarige houtige gewassen. Wil je meer weten?

Ga naar Agroforestry