Workshop kippen en kippenkar 6 juni 2024

Tijdens een workshop op 6 juni bij boerderij Tussen de Hagen in Stoutenburg leer je hoe je kleinschalig kippen kan houden en wat het oplevert. Thema’s als huisvesting, voeding, gedrag en gezondheid komen deze middag voorbij.

Kippen vormen zowel ecologisch als economisch een interessante optie om op te nemen in je agrarische bedrijfsvoering. Zo helpen kippen bij het beter verspreiden van mest, luchtig houden van de bodem, onkruidbeheersing en plaagdierbestrijding. Daarnaast leveren ze inkomsten op in de vorm van eieren en vlees.

Naast de aanpak en verzorging van kippen, komen tijdens de workshop ook het opzetten van deze neventak en de business case aan bod, zodat je weet wat het je kost en oplevert.

Sprekers

  • Vera Bavinck is dierenarts en heeft voor Caring Farmers een meerdelige webinar reeks over het houden van kippen ontwikkelt;
  • Eva Vos is initiatiefnemer van KipEigen, en manier om kleinschalig kippen te houden en te integreren in de primaire agrarische bedrijfsvoering;
  • Ron van Zandbrink van boerderij Tussen de Hagen neemt je mee naar zijn zelfgebouwde kippenkarren en deelt hij zijn praktijkverhaal en ervaring.

Aanmelden

Leuk als je erbij bent! Aanmelden kan tot 1 juni bij Ron van Zandbrink: info@boerderijtussendehagen.nl. Graag horen wij met hoeveel je komt, naam/namen, emailadres(sen) en bedrijfsnaam/namen/organisatie(s).

Wil je op de hoogte blijven van bijeenkomsten bij boerderij Tussen de Hagen over onder andere agroforestry? Meld je aan voor hun nieuwsbrief.