Natuur & Landschap |

Utrechtse agrariërs kunnen gratis bomen voor het erf ophalen

Utrechtse agrariërs kunnen op woensdag 16 februari op drie locaties in de provincie Utrecht gratis bomen ophalen. Een boompakket bestaat uit dertig bomen met maximaal drie verschillende inheemse soorten. Je kunt hiermee je erf natuurvriendelijker maken. Het is een actie van Plan Boom Utrecht die mogelijk is gemaakt door de provincie Utrecht.

Bomen zijn van levensbelang. Ze zorgen voor een gezond klimaat, biodiversiteit en een prettige leefomgeving. Bomen op het erf verbeteren de waterhuishouding en geven voedsel en nestgelegenheid voor erfvogels.

Boomsoorten

Bij de uitdeelactie is er keuze uit verschillende inheemse boompjes: kardinaalsmuts, gewone liguster, gewone vogelkers, sleedoorn, sporkehout, gewone vlier, lijsterbes, hazelaar en Gelderse roos. Je kunt maximaal twee pakketten à dertig stuks aanvragen.

Aanvraagformulier

Boompjes kunnen aangevraagd worden via dit formulier. Je kunt op het formulier het bodemtype van je erf en voorkeuren voor boomsoorten aangeven. Er zijn in totaal 5.000 boompjes beschikbaar. De actie wordt gesloten zodra alle boompjes vergeven zijn.

Plan Boom

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland tien miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven en grondeigenaren helpen mee om dit doel te realiseren. Provincie Utrecht draagt bij aan de ambitie van Plan Boom met het Bomen Actieplan.