Duurzame verdienmodellen
Hoe kun je als agrariër een duurzaam verdienmodel ontwikkelen? Je hebt ten eerste kennis nodig over de mogelijkheden. Als je een keuze hebt gemaakt voor een verdienmodel, dan moet je het nog implementeren in je bedrijf. En je komt onderweg obstakels tegen. Hoe ga je daar mee om?
Webinar verdienmodellen
In een webinar (vanuit project ‘Kringlooplandbouw Oost van A naar Beter’) wordt gesproken over de kansen en succesfactoren van nieuwe, duurzame verdienmodellen.
Bekijk de video van de webinar:
Uitgeschreven tekst lezen
In deze webinar wordt uitleg gegeven over nieuwe verdienmodellen waarmee je duurzaam onderneemt. Wat zijn de kansen en wat zijn de succesfactoren?
Vormen van duurzame verdienmodellen
Podcasts verdienmodellen
Zoek jij nog inspiratie? Op de website van Boer aan het Roer kun je verschillende podcasts beluisteren over nieuwe, duurzame verdienmodellen.
Kennis delen
Vanuit het trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur wordt bestaande kennis over verdienmodellen met agrariërs gedeeld. Heb jij interesse in workshops of excursies? Of wil je meer weten over dit project? Bekijk meer informatie of meld je aan.
Duurzaam verdienmodel in de praktijk
Bekijk hieronder de verhalen van agrariërs die aan de slag zijn gegaan met een duurzaam verdienmodel:
Uitgeschreven tekst lezen
Miranda van Leeuwen vertelt hoe ze samen met haar man Ko hun boerderij verbreedt met onder andere verkoop via de korte keten en educatie
Uitgeschreven tekst lezen
Jan en Conny Graveland vertellen hoe ze zorg en duurzaamheid hebben samengebracht in het verdienmodel van hun boerderij
Uitgeschreven tekst lezen
Henk den Hartog vertelt hoe hij zijn verdienmodel verbreedt met compostering
Uitgeschreven tekst lezen
Joost Heijnis, bestuurder van Gebiedscoöperatie Ons Polderhart in Harmelen, vertelt hoe burgers op zoek zijn naar subsidies uit de markt zodat de boeren in het gebied natuurinclusiever kunnen ondernemen
Hulp nodig met duurzame verdienmodellen?
Wil je aan de slag met duurzame verdienmodellen, maar dan wel na advies van een specialist? Dat kan. De Plattelandscoaches begeleidden al verschillende agrarisch ondernemers die aan de slag gingen met een boerderijwinkel of die zelf gingen verzuivelen en verkopen. Dit advies is maatwerk. En de eerste 25 uren zijn mogelijk gemaakt door de provincie.