Ondernemen |

Staan jouw eigen producten al op de kaart?

Producenten uit de provincie Utrecht die actief zijn met directe afzet kunnen hun producten presenteren op het platform van Lokaal Voedsel Utrecht. Lokaal Voedsel Utrecht brengt actief de producten onder de aandacht bij retail, horeca en cateraars in zorg en bedrijfsleven.

Er komen steeds weer nieuwe spelers op de markt die interesse hebben in lokaal voedsel uit Utrecht. Of partijen die hun huidige aanbod willen uitbreiden met mooie producten uit de regio.

Brede assortiment

Om deze partijen in de zakelijke markt op de hoogte te brengen van het brede assortiment heeft Lokaal Voedsel Utrecht productoverzichten ontwikkeld van makers uit de provincie Utrecht. In deze overzichten wordt het aanbod aan producten gepresenteerd binnen de categorieën AGF, zuivel, kaas, vlees(waren), vis en droge kruidenierswaren.

Staan jouw producten al op deze productoverzichten vermeld? Neem een kijkje op de website. Of meld je product direct aan bij linette@lokaalvoedsel-utrecht.nu.

Inspirerende talkshow 

“Hoe maken we van lokaal het nieuwe normaal?” Deze vraag staat centraal tijdens een inspirerende talkshow op maandagavond 14 maart 2022. Hoe heeft Lokaal Voedsel Utrecht de afgelopen jaren bij kunnen dragen aan de afzet van meer lokaal voedsel in de provincie Utrecht? Welke uitdagingen liggen er nog voor de toekomst en hoe kunnen we daar met elkaar mee aan de slag? Producenten van lokaal geproduceerd voedsel zijn van harte welkom om hierover in een afwisselend en interactief programma in gesprek te gaan.

Meld je aan voor de talkshow

Steun van de provincie

De provincie Utrecht heeft voor dit jaar 300.000 euro beschikbaar gesteld om projecten te ondersteunen die de afstand tussen voedselproducent en -consument verkleinen en stimuleren dat inwoners gezonder en duurzamer eten. Door duurzame korte keten initiatieven te ondersteunen, krijgen consumenten meer duidelijkheid over de herkomst van hun eten en hebben boeren meer kans op een eerlijke prijs voor hun product. Lees meer over korte keten.

Ook onderzoekt de provincie gezamenlijk met korte keten initiatieven, agrariërs en zakelijke afnemers welke knelpunten en barrières opgelost kunnen worden, zodat voedsel makkelijker van de boer bij de consument komt. Het gaat hierbij om mogelijke knelpunten op het gebied van logistiek, verwerking en verpakking. Lees meer over het ‘Uitvoeringsprogramma Voedselagenda 2022’ van de provincie Utrecht. Daarnaast is er ook steun voor lokale initiatieven via LEADER subsidie voor plattelandsontwikkeling.

2768